Tämän osan tulossa ei kestänyt niin kauaa, sillä kokeet ovat ohi :) *Voitontanssi*

 

snapshot_d6f8a563_f71aa30e.jpg picture by makkara

Krissen oikeudenkäynnin päivä tuli aurinkoisena ja tyynenä. Shane ei saanut suostuteltua Niittyä mukaan, joka ei halunnut nähdä sitä, joka oli melkein tappanut hänet ja Paulien. Niinpä Shane lähti yksin. Kun taksi toi hänet pihaan, näki hän hienon oikeustalon, joka kyllä näytti hieman ankelta.

snapshot_d6f8a563_b71aa3c6.jpg picture by makkara

Shane näki Krissen juttelevan vilkkaasti vihreätakkiselle naiselle. He näyttivät olevan tuttuja. "Krisse, sinun pitää vain luottaa siihen että sinut vapautetaan syytteistä. Kun luottaa itseensä, voi saavuttaa mitä vain" vihreätakkinen nainen selitti Krisselle. Shane tunsi inhon pistoksen, kun katsoi Krisseä, joka hymyili itsetyytyväisenä naiselle.

snapshot_d6f8a563_b71aa40d.jpg picture by makkara

Yhä enemmän väkeä alkoi tulla sisään saliin. Shane näki pitkäkarvaisen miehen, jonka hän oli nähnyt kauan sitten kapakassa. Nyt Shane tajusi, ettei mies edes ollut samaa lajia kuin hän. Tuskinpa kellään miehellä on noin vilkas karvankasvu (onko sellaista sanaa edes? :D)

 

snapshot_d6f8a563_d71aac22.jpg picture by makkara

"Päivää Sipi" Krisse sanoi ja kätteli peikkoa. Peikko hymyili hänelle. "Olet siis asianajajani? Se, joka pelastaa minut?" Krisse kysyi peikolta. Peikko nyökkäsi. "Niin minä taidan olla"

snapshot_d6f8a563_971aacf6.jpg picture by makkara

Tuomari oli tiukan näköinen nainen (ensimmäinen tontille asteleva naissim, siksi hänellä ei ole ladattuja). Hän vilkaisi inhoten Krisseä. "Olemme tulleet tänne selvittelemään Krisse Ojalan tapausta. Krisse Ojala tönäisi raskaana olevaa naista aiheuttamalla tälle melkein keskenmenon, pahimassa tapauksessa kuoleman" tuomari selitti.

snapshot_d6f8a563_971aad50.jpg picture by makkara

"Olen ehdottamasti sitä mieltä, että Krisse Ojala on tuomittava. On erittäin säälittävää ja ennenkuulumatonta käydä raskaana olevan naisen kimppuun." sanoi vanhus, joka ilmeisesti oli syyttäjä. "En tiennyt että hän oli raskaana" Krisse yritti. "Kenenkään kimppuun käyminen ei silti ole hyväksyttävää" vanha mies sanoi. "Hän ärsytti minua!" Krisse tokaisi. "Sekään ei oikeuta väkivallan käyttöön" mies sanoi.

Seuraavaksi puhui Krissen puolustaja. "Ilmeisesti neiti Ojala oli sinä iltana tulossa tapaamaan Shane Columbusta, ainakin hänen kertomansa mukaan. Hän on Columbuksen entinen naisystävä, ja siksi hän tietysti järkyttyi kun tapasi naisen joka esittäytyi Shanen vaimoksi" Peikko selitti.

snapshot_d6f8a563_171bf95d.jpg picture by makkara

"Kuunellaan, mitä Columbuksella on sanottavana" tuomari ehdotti.

Shane hermostui. Hän oli tiennyt kyllä, että häntäkin kuultaisiin mutta silti se hermostutti.

 

snapshot_d6f8a563_d71bf9ea.jpg picture by makkara

Krisse nousi ylös ja katsoi Shanea anovana. Sitten hän istui takaisin alas.

snapshot_d6f8a563_d71bfa3e.jpg picture by makkara

"No, olen sitä mieltä että Krisse ansaitsee vain sakot ja että hänen pitäisi vaikka maksaa Niityn lääkärikäynti. Mutta suuret sakot ne saisivat kyllä olla" Shane ehdotti.

"Saatte tietää oikeuden päätöksestä myöhemmin. Poistukaa ulos" tuomari sanoi.

snapshot_d6f8a563_d71bfad7.jpg picture by makkara

"Kiitos Shane. Olet todella..." Krisse aloitti mutta Shane syleili häntä. "Minä tein niinkuin kuului tehdä. Et sinä ansaitse joutua kiven sisään. Et tosiaan" Shane kuiskasi naisen korvaan.

snapshot_d6f8a563_371bfb41.jpg picture by makkara

Pian heidät kutsuttiin takaisin. "Krisse Ojala! Oikeuden päätös on se, että maksat neljätuhatta euroa sakkoa Niitty Columbuksella, sekä hänen pojalleen Pauliella saman määrän tuskan tuottamisesta. Lisäksi maksat lääkärikulut" tuomari sanoi. Krisse huokaisi helpotuksesta.

snapshot_d6f8a563_971bfc3f.jpg picture by makkara

Kotona Niitty odotteli Shanea, ja löysi pihalta oudon kirjan. Kun hän lähestyi kirjaa, puri se häntä äkkiarvaamatta. Niitty kirkaisi kovaan ääneen, ja heilutti kättään.

snapshot_d6f8a563_971bfc3f.jpg picture by makkara

Lopulta kirja irtosi ja putosi maahan.

snapshot_d6f8a563_571bfc8a.jpg picture by makkara

Kun Shane tuli kotiin, hän löysi Niityn nukkumasta. Niinpä Shane meni patansa luo, ja alkoi keitellä sillä. Vain Paulie tiesi hänen lisäkseen Shanen taikataidoista, vaikka Shane oli jättänyt padan ja kirjan kaikkien näytille.

snapshot_d6f8a563_771bfd74.jpg picture by makkara

Seuraavaksi Shane meni kirjan pariin. Hän huomasi että pari sivua oli revennyt. "Joku on koskenut kirjaan... Se-sehän on kamalaa..." kauhistui Shane. Hä tiesi, mitä tapahtuisi kun joku muu koittaisi lukea kirjaa, josta vain Shane sai selvää.

snapshot_d6f8a563_171bfda5.jpg picture by makkara

Paulie oli tulossa koulusta kotiin tyytyväisenä. Kun hän kuuli auton ääntä takaansa. Paulie kääntyi katsomaan, ja näki autosta hyppäävän pitkän miehen. Mies tarttui lujasti Paulien olkapäähän. "Päästä irti!" kirkui Paulie mutta mies raahasi hänet autoon ja karautti pois.

snapshot_d6f8a563_971c3d2b.jpg picture by makkara

Niitty ei saanut unta, vaikka olikin väsynyt. Paulieta ei kuulunut kotiin ja alkoi jo hämärtää. Niitty oli soittanut poliisille, mutta he eivät vielä suostuneet tekemään mitään. Vasta kun Paulie olisi ollut päivän kadoksissa, he suostuivat toimimaan. "Päivä voi olla liikaa pienelle pojalle..." murehti Niitty.

snapshot_d6f8a563_b71c3e66.jpg picture by makkara

Shanekin oli harmissaan. Harmissaan on lievä ilmaus. Hän ajatteli kaikkea, mitä pienelle pojalle on saattanut tapahtua suuressa kaupungissa. Kaupungillahan oli vaikka ties mitä hulluja.

snapshot_d6f8a563_771c466b.jpg picture by makkara

Pikku Gina ei vielä ymmärtänyt olla huolissaan veljestään. Hän leikki aivan normaalisti palikkapelillään.

snapshot_d6f8a563_371c47ab.jpg picture by makkara

Paulie tunsi kuinka hänet heitettiin kovakouraisesti maahan. "Saat maksaa isäsi virheistä" mies sanoi. Paulie katsoi miestä, ja huomasi että miehellä oli veitsi. "Me-mene pois..." Paulie kuiskasi.

snapshot_d6f8a563_b71c484e.jpg picture by makkara

Shane valvoi koko yön. Pitkän yön aikana hän ehti päättää, että lähtee huomenna etsimään Paulieta itse. Hänellä oli pahoja aavistuksia, jotka hän yhdisti menneisyyteensä... Ehkä joku hänen menneisyydestään halusi kostaa hänelle pienen pojan kautta?

snapshot_d6f8a563_171c4993.jpg picture by makkara

Aamulla Shane päätti hakea postin, ennen kuin lähtee etsimään Paulieta. Hänelle oli tullut tavalliset laskut ja yksi kirje. Shane nappasi kirjeen ja repi sen auki.

snapshot_d6f8a563_b71c49ac.jpg picture by makkara

"Tule Koivumetsään tänään kello 14.00. Saat maksaa vanhan velan, tai nähdä poikasi kuoleman" Shane luki. Hän kauhistui.

snapshot_d6f8a563_171c49d6.jpg picture by makkara

Kun kello tuli puoli kaksi kävi Shane hakemassa jotain sisältä, ja lähti sitten kohti Koivumetsää.

snapshot_d6f8a563_371c4a0b.jpg picture by makkara

Matka Koivumetsään oli pitkä, ja Shane ehti sen aikana kerratta suunitelmansa eri vaiheita.

snapshot_d6f8a563_571c4a7b.jpg picture by makkara

Lopulta Shane oli perillä. Hän tuli aukealle, johon hänet oli kutsuttu ja vilkuili ympärilleen. "Tule esiin!" hän huusi. Puskasta kuului rapinaa ja joku tuli...

snapshot_d6f8a563_371c4b34.jpg picture by makkara

Se oli Boris Rantti, yksi Shanen taannoisista uhkapelikavereista. "Aika maksaa vanha velka" Boris sanoi. "Korkoineen. Seitsemänsataaviisikymmentätuhatta euroa, kiitos" Boris totesi. "Minulla ei ole niin paljon..." Shane sanoi. "Sitten tapamme poikasi" Boris tokaisi.

snapshot_d6f8a563_771c4b94.jpg picture by makkara

"Niinkö?!" Shane huusi ja vetäisi taskustaan käsiaseen (ei näytä siltä, mutta en löytänyt parempaa..)  "Kohta nähdään kuka tässä kuolee! Ja se joku ei todellakaan ole Paulie..." Shane kuiskasi. Boris tuijotti Shanea kauhuissaan.

 

snapshot_d6f8a563_771c4bb8.jpg picture by makkara

Hetken kulttua kuului laukaisu ja heti sen perään karjaisu. Sitten oli aivan hiljaista.

Ampuiko Shane tosiaan Borista? Se selviää ensi osassa. Kommentteja tähän suuntaan ^^